Sâmbătă, 20 aprilie 2019, Clubul Rotakids Alba Iulia în parteneriat cu Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis au umplut de veselie şi bună dispoziţie Cetatea Alba Iulia, prin desfăşurarea proiectului „ Comoara din Cetate”. Concursul este creația tinerilor membrii ai familiei rotariene, copii din Alba Iulia ce activează prin actiunile lor în spiritul şi idealul Rotary: „ A servi mai presus de sine.”

Acţiunea s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, scopul acestuia fiind cunoaşterea istoriei oraşului Alba Iulia şi crearea sentimentului de apartenenţă la comunitate, prin joc. Desfăşurat  în pragul sărbătorilor pascale, concursul a pus la încercare participanţii în descoperirea comorii ascunse de Iepuraşul de Paşte. Indiciile au fost plasate lângă monumente istorice relevante din Cetate, pe care copiii, ghidaţi de harta primită la startul competiţiei, au trebuit să le identifice. La fiecare indiciu membrii rotarieni au înmânat fiecărui concurent un obiect – semn de recunoaştere a obiectivului istoric.

Concursul a cuprins două trasee pe categorii de vârstă, 5-10 ani, respectiv 10-13 ani, fiecare traseu cu gradul de dificultate specific. Criteriul de departajare şi  clasificare a concurenţilor a fost gasirea tuturor indiciilor şi timpul cel mai bun. Competiţia s-a bucurat de participarea a numeroşi copii, la prima categorie luând startul 29 de concurenţi, iar la cea de a doua categorie 15 concurenţi. Toţi competitorii au dat dovadă de o bună cunoaştere a Cetăţii Alba Iulia, de spirit de orientare şi nu în ultimul rând de bucuria de a face mişcare în aer liber. Veselia şi buna dispoziţie au însoţit întreaga competiţie, iar la finalul acesteia toţi concurenţii au gasit comoara iepuraşului: bucuria jocului împreună, satisfacţia cunoaşterii, plăcerea mişcării în aer liber şi bineînţeles micile cadouri pentru toţi participanţii.

Bucuroşi de frumoasa acţiune a copiilor de la  Clubul Rotakids Alba Iulia au fost şi cei mari: părinţi, prieteni Rotakids, membrii rotarieni şi vizitatori care, timp de câteva ore într-o frumoasă zi de primăvară, au redescoperit fericirea şi inocenţa copilărilei.