Ore de bucurie … la Oncologie

Momente pline de emoție. Asta au oferit, profesori și elevi de la Liceul de Muzică și Arte Regina Maria din Alba Iulia Marți, 17 Decembrie, începând cu ora 16:30, persoanelor bolnave și nu numai din secția de Oncologie a Spitalului Județean Alba.

Acțiunea a fost inițiată de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în parteneriat cu Liceul de Muzică și Arte Regina Maria din Alba Iulia. 

S-a dorit a fi un spectacol cu muzică clasică, canțonete, arii cunoscute din opere celebre, interpretate de profesori și elevi de la Liceul de Muzică și Arte Regina Maria din Alba Iulia, pentru persoanele bolnave (și nu numai) din secția Oncologie a Spitalului Județean Alba. Totul să fie dăruit din suflet, pentru sufletele aflate în suferință.

„Proiectul nostru implică tinerele talente  și profesorii acestora  cu scopul de a aduce alinare și o rază de lumină celor aflați în suferință, probabil în faza terminală a bolii. Pe lângă aceasta, tinerii sunt încurajați nu fie nepăsători la suferințele celor din jur, să practice voluntariatul și să dăruiască cu drag din darul lor.”

transmite Adrian Marius Năcreală, președintele clubului

Acest proiect este important deoarece aduce bucurie și oferă ore plăcute celor bolnavi grav. În același timp, persoanele singure, bolnave, au ocazia să discute, să socializeze și cu alte persoane decât cele obișnuite.

Cât despre tineri, sunt încurajați să se implice, să discute și să aducă alinare acolo unde e cazul, dăruind din timpul, energia și darul lor.

otary Club Alba Iulia Civitas Solis este o organizație a oamenilor de afaceri si reprezentanților diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabilește relații de bună înțelegere. Primele cluburi Rotary au fost înființate cu zeci de ani în urmă (1905- Evaston-Chicago, Illinois, USA), urmărind același scop, de a servi comunitatea, deci a fi la dispoziția semenilor.

Clubul este condus de un președinte care își păstrează poziția timp de un an. Membrii sunt aleși pe criteriul profesionalismului, al calității morale în viață socială, de familie și afaceri. În prezent Districtul 2241 Romania și Republica Moldova numără 129 de cluburi și peste 3400 de membri.