Clubul Rotary Alba Iulia CIVITAS SOLIS împreună cu Fundaţia RTC organizează în fiecare sâmbăta din anul 2009, începând cu ora 16.00, atelierul de lectură “Sâmbăta citim împreună” care va avea loc în magazinul DIVERTA din MALL Alba Iulia.
Copiii până în 12 ani sunt invitaţi să asculte întâmplările personajelor din renumite cărti de lectură și apoi să devină ei înșiși “personaje” într-un joc cu reguli stabilite ad-hoc. Evenimentul durează o oră și va cuprinde surprize pentru copii și nu numai. Apropierea de carte prin metode neconvenționale, precum improvizația și jocul, dar si o alternativă culturală de petrecere a timpului liber sunt cele 2 obiective ale acestui proiect.
“Atelierele” se organizează săptămânal în zona de carte a magazinelor Diverta din Mall Alba Iulia. Aceste “Ateliere de lectură” sunt realizate după un concept interactiv în care cei mici și moderatorii comentează și discută pe marginea poveștilor și a personajelor. Proiectul contribuie la dezvoltarea laturii raționale și critice a formării pedagogice a copiilor și face parte din activitățile de implicare în educația copiilor desfășurate de către Diverta.