Echipare cornicer garda romana

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a organizat, sâmbătă, 11 mai,  ora 17.30, la Catedrala Romano-Catolică “Sf. Mihail”, un concert de chitară clasică susținut de Raul Răzvan Guțu. Evenimentul a fost organizat în scopul strângerii de fonduri pentru echiparea unui membru al Gărzii Romane din Alba Iulia și anume Cornicerul.

Raul Răzvan Guțu este un tânăr şi talentat artist, elev în anul II la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia chitară clasică, clasa profesorului Cătălin Ștefănescu, fiind pregătit de profesorul Eugen Mang, unul din fondatorii şcolii moderne de chitară din România.

Evenimentul a debutat cu ceremonialul de prezentare a Gărzii Romane pentru spectatorii și publicul prezent. După cum se ştie, Garda Romană de la Apulum (Legiunea a XIII-a Gemina) reprezintă un brand turistic al Muzeului Naţional al Unirii şi implicit al Cetăţii Alba Carolina, fiind înfiinţată ca urmare a câştigării, în anul 2012, de către muzeu a proiectului “Ţinutele Istoriei II”.

Prin strângerea de fonduri pentru echiparea Cornicerului, Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis și-a propus să contribuie la dotarea Gărzii Romane și, în fapt, la succesul turistic al municipiului Alba Iulia.

  • IMG_4105
    IMG_4109
    IMG_4118
    IMG_4119

View more photos →

Reactii media: