Green Grass Golf Pianu

Câștigătorii cupei Green Grass Golf Pianu. Un eveniment organizat de Clubul de Golf Paul Tomiță și Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis

Clubul de Golf Paul Tomiță, împreună cu Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, au organizat, în acest weekend, cupa Green Grass Golf Pianu, prima cupă din acest sezon. Astfel, sâmbătă, 25 martie 2017, 35 de concurenți au jucat pe terenul de golf de la Pianu . Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere de la restaurantul „La Stejari”, din incinta complexului turistic și sportiv, și cu masa festivă.

Câștigătorii au fost :
LOCUL 1: Alin Trif (Sibiu, „Paul Tomiță”) – 47 puncte
LOCUL 2: Vlad Florea (Cluj Napoca) – 41 de puncte
LOCUL 3: Cristian Bițoana (Cluj Napoca) – 41 de puncte

Pe o vreme foarte frumoasă, startul s-a dat simultan de pe mai multe tee-uri , pentru a economisi timpul de joc. În deschiderea evenimentului a vorbit Dragoș Medrea , președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis , după care, conform uzanțelor clubului, Laurențiu Coman, președintele Comisiei Sportive , a prezentat condițiile regulamentare de disputare a întrecerii. S-a jucat în sistem „stableford” , HCP jucători, pe distanțe de 6098 metrii domni și 5195 metrii doamne, par 72,1, respectiv 72,5. Turneul a durat aproximativ 5 ore și jumătate, în funcție de HCP-ul jucătorilor.
„Este o primă ediție a unei competiții de golf care este organizată de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis și sperăm că vor mai urma multe altele. Prin această competiție dorim să promovăm jocul de golf ca o modalitate de petrecere a timpului liber, precum și de a cunoaște oameni noi. A fost o plăcere pentru noi să colaborăm cu Clubul de Golf Paul Tomiță și ne dorim de la următoarea ediție mai mulți participanți și jucători și amatori curioși.”, a declarat Dragoș Medrea președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Evenimentul a fost susținut de cei doi sponsori, ALOREF și RENAULT.
Clubul de Golf Profesor “Paul Tomiță” a luat naștere în 1995 la inițiativa profesorului Paul Tomiță care s-a retras la pensie în satul său natal Pianul de Jos . Din 1938 pana la pensionare, in 1975, Paul Tomiță a servit cu credință, dragoste și dăruire cauza golfului romanesc, fiind profesor titular de golf la Country Club. Regele Mihai, membrii ai marilor familii Cantacuzino, Ghica, Brâncoveanu, Știrbei, Bibescu, alte mari personalități ale vremii, precum și ambasadorii și diplomații care frecventau Country Club au moștenit de la Paul Tomiță tehnica și măiestria jocului, dar și simpatia față de acest extraordinar om.
Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și reprezentanților diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună înțelegere. Membrii Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis își unesc forțele pentru a promova si derula diferite proiecte in plan social, pentru întreaga comunitatea, nu doar la nivelul Municipiului Alba Iulia ci pe întreg teritoriul județului Alba sub deviza „Servește mai presus de sine”.