Fundatia Rotary

In 1917, Preşedintele RI Arch C. Klumph a propus a fi înfiinţat “, în scopul de a face bine în lume” un fond comun de donatii. În 1928, fondul a crescut la mai mult de 5000 dolari SUA, fiind redenumit Fundatia Rotary , şi devenind o entitate distinctă ca  termen de Rotary International.

Cinci Trustees, inclusiv Klumph, au fost numiţi ca “sa mentina, să investească, să gestionaţi şi să administreze toate bunurile sale. . . ca un trust unic “.

Doi ani mai târziu, Fundaţia a făcut prima sa donatie  de 500 dolari in folosul  Societatii Internationale pentru Copii- Crippled.

Marea Criză şi de al doilea război mondial, au împiedicat cresterea Fundaţiei, dar nevoia pentru pacea în lume de durată a generat un mare interes după război în dezvoltarea sa. După ce fondatorul Rotary , Paul P. Harris, a murit în 1947, contribuţiile au început sa se indrepte spre  Rotary International  şi Fondul Paul Harris Memorialul a fost creat pentru a reconstrui Fundatia.

În acel an, primul program Foundation – precursor al Fundatiei Rotary Ambasadorial ,Burse de studiu – a fost stabilit. În 1965-66, trei noi programe au fost lansate: GSE, premii pentru tehnica de instruire, şi subvenţii pentru activităţi în concordanţă cu obiectivul  Fundatiei Rotary, care mai târziu a fost numit de M Granturi.

Sănătate, Foamete şi Umanitate (3-H) Programul de Granturi a fost lansat în 1978, şi Rotary voluntari a fost creat ca o parte din acest program în 1980. PolioPlus a fost anunţată în 1984-85, şi în anul următor a adus Granturi pentru profesorii universitari. Primele forumuri de pace au avut loc în 1987-88, care au condus la infiintarea de programe  de burse pentru pace şi studiul conflictelor.

In tot acest timp, sprijinul Fundatiei a crescut enorm. De la prima donaţie de 26.50 dolari în 1917, s-au primit contribuţii în valoare de mai mult de 1 miliard dolari. Mai mult de 70 milioane dolari a fost donati  într-un singur an,  2003-04. Până în prezent, mai mult de un milion de persoane au fost recunoscute ca Paul Harris Fellows – oameni care au dat 1000 dolari anual la programele Fondului  sau cu această sumă s- a contribuit, în numele lor.

Un astfel de sprijin puternic, împreună cu implicarea Rotarianilor la nivel mondial, asigură un viitor sigur pentru Fundatia Rotary în care se continuă lucrările sale vitale pentru înţelegerea internaţionala şi pace în lume.

 

FIECARE ROTARIAN, FIECARE AN

Fondul Programelor Anuale reprezinta sursa donatiilor nerestrictive sai sponsorizarilor multora din programele educationale si umanitare ale Fundatiei Rotary.

Cluburile Rotary sunt incurajate fie sa stabileasca un obiectiv minim APF-SHARE de 100USD/ membru sau un obiectiv imbunatatit.

Cluburile care au depasit suma de 100USD per capita pot stabili un obiectiv imbunatatit cu 10 % mai mare decat cea mai mare donatie per capita obtinuta de club. In plus fata de contributiile persoanel, cei care raspund de colectarea de fonduri trebuie sa stie ca si alte surse pot fi atrase.

Documente legate de noile programe ale Fundatiei: