Ștafeta ciclistă Rotary

Prima ediție extinsă a unei simbolice ștafete a prieteniei între cluburi, cu intenția declarata ca, în următorii ani, să includem, în cadrul acestui proiect, toate cluburile din Districtul 2241

Romania și Republica Moldova.

Districtul 2241 și cele 2 cluburi din Alba Iulia: Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis și Clubul Rotary Alba Iulia  organizează “Ștafeta ciclistă Rotary”.

Acțiunea de factură ecologista are drept scop evidențierea necesității de a promova cultura ciclismului – un hobby sănătos,  de a încuraja administrațiile locale pentru construirea de piste dedicate bicicliștilor și  finalizarea celor existente și de a implementa imaginea biciclistului ca participant la trafic cu aceleași drepturi și obligații. O alta componentă importantă este creșterea nivelului de educație rutieră a cetățenilor în legătură cu participarea bicicliștilor la trafic, ceea ce va avea repercusiuni pozitive în reducerea numărului de accidente  în care sunt implicați bicicliștii. La acestea se adaugă avantajul urbanistic și cel economic.

Punctul de plecare a ștafetei  a fost orașul timișean Jimbolia, aflat la granița României cu Serbia și Ungaria ca loc de naștere a acestei manifestări, iar punctul de finish va fi Mangalia. Ștafeta a avut startul  în data de 1 mai a acestui an și sperăm sa ajungă la Mangalia în decursul lunii septembrie.

“În Alba Iulia ștafeta va ajunge marți în data de 9 iunie 2009 la orele 19.00. Ștafeta va fi predată de către colegii de la Clubul Rotary Sebeș. Predarea va fi efectuată în fața Catedralei Reîntregirii Neamului de unde vom porni într-un traseu pe biciclete în oraș. Pe aceasta cale invitam toți iubitorii de mers pe bicicleta în data de 9 iunie 2009 la ora 19.00 pe bicicleta pentru o plimbare în oraș”, menționează reprezentanții Clubul Rotary Alba Iulia.